eur:
394.22
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Újra nagy a feszültség a Tescóban

Újra nagy a feszültség a Tescóban

Sorra kapják kézhez év végi beosztásukat a Tesco áruházlánc dolgozói, amelyekből az látszik, hogy a munkaadó vállalása ellenére egyelőre nem sikerül feltölteni az üres álláshelyeket a társaságnál. A Magyar Időkkel a multicég azt közölte, nem aggódnak amiatt, hogy a munkaerőhiány fennakadást okoz a működésben az adventi időszakban.

Túlórák, szabadnapok nélküli munkahét, az igényelt szabadságok visszatartása – a legtöbb áruházban ez jellemzi a Tescónál dolgozók adventi időszakra kiadott munkaidő-beosztását az idén – tudta meg a Magyar Idők. Több munkavál­laló azt jelezte, hogy a multicégnél a létszámhiány miatt a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét feszült időszakra készülhetnek decemberben. Számos egységben túlórázta­tással oldják meg a munkavégzést, és van olyan áruház, ahol decemberre visszaállítják az éjszakai árufeltöltés rendszerét, noha még így sem sikerül minden folyamatot az előírások szerint teljesíteni.

A Magyar Idők információi szerint a vidéki egységekben általánossá vált, hogy nem teszik ki a friss tejtermékeket és a tojást a polcokra. Ez beszállítói és munkaerő-problémákra utal – vélekedtek a Magyar Időket felkereső alkalmazottak.

"Üres polcok fogadják a vevőket, rengeteg árucikk esetében készlethiány van" - fogalmazott az egyik alkalmazott a belső levelezőrendszerben.

Az árufeltöltést, illetve a vásárlók kiszolgálását végző érintettek arra is felhívták a lap figyelmét, hogy  az utóbbi időben azt tapasztalják, hogy a herceghalmi és a gyáli logisztikai központból lejárt szavatosságú termékek érkeztek több Tescóba – eddig olyan sört és üdítő­italt találtak nagy mennyiségekben, amelyek fogyasztható­sága már nem volt biztonságos.

A Magyar Idők megkereste a Tescót, hogy miként alakul az októberben a szakszervezetek felé vállalt, ám részleteiben nem ismertetett létszámbővítés a hálózatnál, illet­ve hogyan készülnek az adventi időszakra. A multicég szűkszavú válaszában mindössze annyit közölt: a munkaerő-felvétel folyamatos a cégnél.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×