INFORÁDIÓ 
2019. április 23. kedd
Béla

virsli

nébih

vizsgálat

Vizsgálat indult a baromfitollal szennyezett virsli miatt

Vizsgálat indult a baromfitollal szennyezett virsli miatt

Infostart

Megkezdődött a vizsgálat a baromfitollal szennyezett, szlovák előállítású vákuumcsomagolt, hőkezelt virsli ügyében – erről tájékoztatott lapunkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Közölték, hogy a szennyezettség miatt kifogásolt termékkel kapcsolatos Facebook-bejegyzést a Nébih ügyfélszolgálatára is továbbították a vásárlás helyének megjelölésével. – A közérdekű bejelentést hatóságunk – az általános eljárásnak megfelelően – azonnal átadta kivizsgálásra a forgalmazás helye szerint területileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szakembereknek. A vizsgálat még folyamatban van – írja a Magyar Idők.

A Nébih azt is közölte: a vonatkozó jogszabály értelmében amennyiben egy élelmiszer undort keltő, fogyasztásra alkalmatlannak kell tekinteni. Így ha a vásárlás helyén még van készleten a kifogásolt termékből, azt a hatósági ellenőrök kivonják a forgalomból, és a nyomon követési vizsgálat alapján megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy máshol se maradhasson forgalomban a termék.

– Tekintettel arra, hogy a tollal szennyezett húskészítményt Szlovákiában állították elő, a Nébih a tagállamok által működtetett élelmiszer-biztonsági riasztórendszer segítségével értesíti az előállító tevékenységét felügyelő szlovák hatóságot. Az előállító létesítményben az ottani hatóságnak kell feltárnia a hiba okát, és megtenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló szennyezés – hangsúlyozta a Nébih.

Emlékezetes, a napokban egy magánszemély írt Facebook-bejegyzést arról, hogy valószínűleg csirkétől származó fehér tollakat találtak egy Szlovákiából importált, vákuumcsomagolt virsliben. Az illető szerint akármelyik virslit vágná fel a csomagból, mindegyik tele van ilyen fehér tollal, ezért a fogyasztóvédelemhez fordult, és a bejelentéshez fotókat is csatolt.

A címlapról ajánljuk

Dárdai Pál hazatér

Újabb információkat osztott meg jövőjéről Dárdai Pál. A Hertha BSC magyar vezetőedzője viheti...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018