virsli
A vizsgált virslik közül csak egynél találtak hibát
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) minden évben ellenőrzi a fogyasztói megtévesztés szempontjából az ünnepi virslikínálatot, a vizsgált húszféle húskészítmény közül mindössze egy nem felelt meg maradéktalanul az előírásoknak.
Ennyi virslit fogunk most a kosárba tuszkolni
A Hússzövetség azt is felmérte, milyen termékek iránt mekkora most a kereslet.
Két virsli bukott meg a vizsgán
A közelgő szilveszterre tekintettel 22 féle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma, két termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól.
Jön a szigorítás: megint megváltozik a virsli
Új értelmezést kapott a "mechanikusan lefejtett hús", ez okozza a felfordulást.
A szaloncukroknál is találtak gondot
Országszerte összesen 2100 ellenőrzést folytattak le a Nébih szakemberei a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első időszakában, ami az előző évhez képest mintegy ötszázzal több vizsgálatot jelent.
Vizsgálat indult a baromfitollal szennyezett virsli miatt
Megkezdődött a vizsgálat a baromfitollal szennyezett, szlovák előállítású vákuumcsomagolt, hőkezelt virsli ügyében – erről tájékoztatott lapunkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Undorító dolgot találtak az importvirsliben
Vélhetően csirketollakra bukkantak egy Szlovákiából származó, vákuumcsomagolt készítményben, a magyar élelmiszerfelügyelet már értesítette a szlovák hatóságokat, hogy lépjenek.
Orbán Viktor újabb fotót posztolt
Ha Bécs, akkor roppanós virsli és perec - olvasható Orbán Viktor közösségi oldalán.
Nagy változás jön a boltokban
Augusztus elsejétől már csak a magasabb, 51 százalékos hústartalmú termékek kerülhetnek forgalomba virsli és párizsi elnevezéssel. Emellett előírásokat is be kell tartaniuk a gyártóknak.
Jelentős átalakulást hoz az augusztus, de ennek örülni fogunk
Augusztus elsejétől már csak a magasabb, 51 százalékos hústartalmú virslik és párizsik kerülhetnek forgalomba a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása szerint. Amelyik gyártó ezt nem teljesíti, annak át kell neveznie az eddig virsliként vagy párizsiként forgalmazott termékét - közölte Pleva György, a Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője.
Váratlan fordulat a virslik hústartalma ügyében
Nem létezik olyan laboratóriumi módszer, amellyel a mechanikusan lefejtett hús (MSM) önállóan kimutatható lenne egy húskészítményben. Hiába szigorodnak tehát a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai augusztustól, ha a virslinél és a párizsinál kötelezően előírt, minimum 51 százalékos hústartalom valódiságát nem lehet egyértelműen bizonyítani.
Itt a nagy sertésvirsliteszt eredménye
A hagyományos ünnepi ételek közül 2016 utolsó Szupermenta terméktesztjén 21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A laborvizsgálatokon minden termék megfelelt, bőven akadt viszont jelölési hiba, az érzékszervi vizsgálatokon pedig egy virslinél merült fel kifogás.
Alig volt hús a virsliben - lépett a Nébih
Alacsony hústartalmú, lengyel gyártású, 1 kilogrammos, vákuumcsomagolt BARONI baromfi virslit vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a LIDL Magyarország Bt. egyik élelmiszerüzletében, a termék hústartalma csupán 18 százalék volt a Magyar Élelmiszerkönyvben (MÉ) előírt 40 százalékkal szemben - közölte a Nébih.
Több lesz a rozs a rozskenyérben és a hús a virsliben
Két jelentős termékcsoportnál, a sütőipari termékeknél és a húskészítményeknél változott az élelmiszerkönyvi előírás - közölte a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Zsigó Róbert elmondta: kenyerek és a péksütemények összetevőire vonatkozó előírásokat szigorították, illetve a húskészítmények esetében pontosították, mit értenek hús alatt.