eur:
390.85
usd:
366.61
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Átadták a megújult Hotel Füred szállodát

Átadták a 4,6 milliárd forintból megújult Hotel Füredet csütörtökön Balatonfüreden.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a megnyitó ünnepségen kiemelte, hogy a 4,6 milliárd forintból 1,6 milliárd forint kormányzati, illetve uniós támogatásból származik.

Az államtitkár szerint a kormány, a gazdasági élet és a helyi szereplők összefogásának eredményeként a Balaton egyik legszínvonalasabb szállodájává lett a megújult Hotel Füred.

Hozzátette: a szálloda mintegy 800 fő befogadására alkalmas konferenciaterme lehetőséget nyújt a Balaton szezonalitásának kezelésére.

Csepreghy Nándor úgy fogalmazott: a turisztikai fejlesztések iránt a kormány elkötelezett, ehhez azonban szövetségesekre van szüksége, akiket a jelenlegi fejlesztés során is maga mellett tudhatott.

Kitért arra is, hogy a most átadott létesítmény is példázza, hogy a Széchenyi 2020 program keretében felhasználható 12 ezer milliárd forint a társadalmi és gazdasági célkitűzések irányába mutató fejlesztéseket szolgálja.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy a beruházás 2014 őszén indult, és megfeszített munka árán válhatott a szálloda Balatonfüred zászlóshajójává, amely a minőségi turizmus szolgálatába áll és számos munkahelyet teremt.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a szálloda évekig zárva volt, a város egyik szégyenfoltjaként tekintettek rá.

Czigele János szállodatulajdonos az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: a megújult hotel közel 400 férőhelyes, az épület 13 szintes, 300 férőhelyes látványkonyhával felszerelt étterme és wellness részlege is van.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×