eur:
389.44
usd:
363.3
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Így lehet olcsón új lakáshoz jutni - lapszemle

Bedőlt ingatlanpiaci fejlesztéseket dobnak piacra a bankok és a felszámolók, így olcsón lehet új lakásokhoz jutni - közli a napi.hu.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy eddig összesen öt darab olyan pénztárgép üzemel az országban, amelyet bekötöttek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Mint írják: ma már az optimisták sem számolnak azzal, hogy az év végéig le lehet vezényelni a 250 ezer kiskassza cseréjét az összes kiskereskedőnél, boltosnál, butikosnál, vendéglátóhelyen és gyógyszertárban.

Bedőlt ingatlanpiaci fejlesztéseket dobnak piacra a bankok és a felszámolók, így olcsón lehet új lakásokhoz jutni - közli a napi.hu. Persze ezen ingatlanok döntő többségének már több mint két éves a használatbavételi engedélye, így papírforma szerint nem számítanak újnak, csak újszerűnek, ám az első körös meghirdetésük óta már áfamentesek és a válság miatt is csökkent az értékük.

Az Index szerint nem is biztos a 2016-os pápalátogatás. Mert bár a köztársasági elnök múlt heti vatikáni útja után a távirati iroda azt írta, hogy Ferenc pápa elfogadta Áder János meghívását, Federico Lombardi, a szentszék szóvivője a Vatikáni Rádió magyar szekciójának érdeklődésére csak annyit mondott, hogy a pápa örömmel fogadta a magyar államfő meghívását, és nagy figyelemmel fontolóra is veszi a kérdést.

Pető Zsolt, a romagyilkosságok harmadrendű vádlottja szerint a móri ügyhöz hasonlóan egyszer majd a romagyilkosságok valódi elkövetői is előkerülhetnek - közölte a Magyar Nemzet, a Hír TV Riasztás című műsorára hivatkozva. Pető Zsolt ugyanis azt állította, hogy egyetlen bizonyíték sincs ellene, csak úgynevezett kevert DNS-nyomok, nem szerzett be fegyvereket, és nem követett el egyetlen gyilkosságot sem.

A Népszabadság szerint az állam veheti vissza a fővárosi önkormányzat közműcégeit. Fideszes politikusok tényként kezelik a Főgáz és a csatornázási művek részvényeinek várható visszavásárlását. A költségeket az állam fedezné, cserébe pedig tulajdonrészt kapna.

Az Index a 2014-ben mozikba kerülő, első igazi magyar akciófilmként beharangozott Argo 2-ről ír. A cikk szerint a 296,5 millió forintos Filmalap-támogatásból és persze termékelhelyezős szponzori támogatásból leforgatott film a Kill Bill és a hortobágyi western nagy találkozása lesz: a sok autós üldözés, lövöldözés és robbantás szenvedő alanya Kovács Lajos, Scherer Péter és a többi lúzer gengszter lesz. Kulka János pedig egy fekete nindzsát alakít.

A napi.hu szerint államosított sikercéggel szerződött az állam. A Nemzeti Választási Iroda ugyanis nettó 375 millió forintért adott megbízást a tavaly év végén államosított IdomSoft Informatikai Zrt.-nek a 2014-es országgyűlési választás lebonyolításához szükséges alkalmazások rendszertervezésére és a nemzeti választási rendszer kifejlesztésére.

15-30 forintot eshetnek az üzemanyagárak, ha Irán visszatér az olajpiacra - közli a Portfolio.hu. Az ENSZ közgyűlésén ugyanis az Egyesült Államok és Irán viszonya is fókuszba kerülhet és ha a világ negyedik legnagyobb olajkészletével rendelkező ország elleni szankciók csak kis mértékben enyhülnének, már az is csökkentené a Brent típusú olaj árát.

A pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy ismét van miért izgulniuk a pénztárgépcserére kötelezett boltosoknak. Mivel az elmúlt hetek, hónapok határidő-tologatása után elképzelhető, hogy az 50 ezer forintos állami támogatás is veszélybe kerül, ezt ugyanis csak akkor kaphatják meg, ha december 31-ig beüzemelik boltjukban a pénztárgépet. A csúszás azonban szinte kódolva van a rendszerbe.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×