eur:
389.3
usd:
361.47
bux:
68428.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Jelentősen csökkent a diplomás fiatalok foglalkoztatási rátája

Jelentősen csökkent az elmúlt 10 évben a diplomás fiatalok foglalkoztatási rátája - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az elemzés szerint ebben a válság is szerepet játszott, a folyamat azonban korábbról eredeztethető.

A Magyarország 2011 című kiadványban ugyanakkor azt is megállapítják: a korai iskolaelhagyók aránya alacsonyabb az uniós átlagnál.

A dokumentum szerint a népesség iskolai végzettsége az elmúlt években tovább javult: 2011-ben a 25-64 évesek több mint egyötöde rendelkezett főiskolai vagy egyetemi diplomával, 31 százalékuk legmagasabb iskolai végzettsége az érettségi, ennél valamivel alacsonyabb a szakiskolai vagy szakmunkás végzettségűek aránya. Legfeljebb befejezett általános iskolai végzettsége a népesség 18 százalékának volt.

A KSH egyebek mellett azt is megállapította, hogy az óvodai ellátásban jelentős területi egyenlőtlenségek mutathatók ki. És az iskolai képzés színvonalában is óriási az egyes intézmények közötti különbség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×