eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Robbanás az iráni-török és egy szíriai gázvezetéken

Robbanás történt pénteken az Iránt Törökországgal összekötő gázvezetéken, s amiatt szünetel a gáz továbbítása Törökországba - jelentette Mehr iráni hírügynökség. Felrobbantottak egy olajvezetéket pénteken hajnalban a nyugat-szíriai Homsz városa közelében is. A SANA hivatalos hírügynökség szerint szabotőrök intéztek támadást a létesítmény ellen.

Az első robbanás Irán területén történt, s jelenleg javítják a gázvezetéket. A detonáció oka egyelőre nem ismert, de Iránban és Irakban, a kurdok lakta területeken gyakoriak a támadások a Törökországba irányuló gázvezetékek ellen. Irán Törökország második legnagyobb gázszállítója Oroszország után.

Felrobbantottak egy olajvezetéket a nyugat-szíriai Homsz városa közelében is.

"Felforgató banda vett célba egy olajvezetéket Homsz közelében hajnalban, és működésbe hozott egy házilagos robbanószerkezetet Tell-Kalah körzetében" - közölte a SANA, hozzátéve, hogy a detonáció 15 méter átmérőjű krátert vájt a földbe. Áldozatokról nincs hír.

Homszban van Szíria két olajfinomítójának egyike, s a város - a libanoni határhoz közeli Tell-Kalahhal együtt - a Bassár el-Aszad elnök és kormánya elleni tüntetések egyik fő színtere.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×