eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Áprilisban 9,7 százalékkal nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés áprilisban 9,7 százalékkal nőtt a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint, és a kiigazítatlan számok alapján is az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes számok alapján pénteken.

Az idén áprilisban az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index 1,1 százalékkal emelkedett.

A termelés volumene az év első négy hónapjában 5,7 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

A termelés tavaly december óta emelkedik a bázishoz képest, míg a válság hatásaként 2008 októberétől 2009 novemberéig folyamatosan alacsonyabb volt, mint az előző évi havi termelés.

A részletes adatok közzététele június 11-én várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×