eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A kecskeméti gyárban jövőre készülhet el az első Mercedes

A kecskeméti Mercedes gyár építésének jelenlegi állása szerint már 2011 végén kigördülhet az üzemből az első új típusú A vagy B osztályú gépkocsi - mondta el Michael Friess, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője egy autóipari konferencián.

A vállalat ügyvezetője a Noerr és Társai Ügyvédi Iroda és az ITD Hungary által szervezett "A magyarországi gépjárműipar - Aktuális jogi és gazdasági kérdések" című rendezvényen rámutatott: a gyár építésének engedélyeztetése gyakorlatilag már lezárult, és megkezdődött a gyárépület felhúzása, ami az év végéig befejeződhet.

Emlékeztetett: a mintegy 800 millió euróból megvalósuló beruházás megvalósulásával évente 100 ezer új típusú A és B osztályú Mercedes készülhet majd a magyarországi gyárban.

Kiemelte: az autópiacon kiemelt jelentőséggel bírhatnak majd a kisebb kompakt járművek, ezért is lehet nagyon fontos az A és B osztály továbbfejlesztett modelljeinek piacra dobása. A két osztályban összesen 4 modellt gyárt majd a Mercedes, amely a forgalomban lévő két szériát jelenleg Németországban szereli össze. A jelenlegi szériákat a Mercedes továbbra is Németországban gyártja majd, azonban a két új modell már Magyarországon készül, 2011 végi, illetve 2012 nyári megjelenéssel - tette hozzá.

Michael Friess hangsúlyozta: a kecskeméti gyárban már várhatóan idén nyáron megkezdik a gyártósorok összeszerelését, és a munkavállalók felvétele is felgyorsulhat, mivel jelenleg csak 50 dolgozóval rendelkezik az üzem, az év végére azonban 500-ra bővítenék a munkavállalói létszámot.

Az ügyvezető rámutatott arra is, hogy mivel a jelenlegi beruházás nem tölti ki teljesen a megvásárolt 441 hektáros földterületet, még lesz lehetőség a jövőben arra, hogy szükség szerint bővítsék a gyárat.

Az anyacég jelenlegi gazdasági helyzetéről elmondta, a tavalyi év végére sikerült stabilizálni az értékesítéseket az új E osztály piacra dobásával. Úgy vélte, a következő években folytatni kell a még elérhető fogyasztáscsökkentés fejlesztését a jelenlegi technikák mellett, azonban egyre nagyobb figyelmet kell fordítani az alternatív hajtástechnikákra is, mivel a vevők egyre inkább keresik ezeket a típusokat.

Michael Friess a konferencián hangsúlyozta: 2010. a villamos alapú mobilitás éve lesz, amelyre a Mercedes is készül egy teljesen elektromos Smarttal és egy A, valamint egy B osztályú üzemanyagcellás autóval.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×