eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány

A tejágazat támogatásáról dönthetnek holnap az Unió szakminiszterei

Diplomáciai források szerint több száz millió eurós rendkívüli támogatásról dönthetnek a nehézségekkel küzdő tejágazat számára az európai uniós tagországok mezőgazdasági miniszterei holnapi luxembourgi találkozójukon.

 ******* A miniszterek megbeszélésein immár hónapok óta kiemelt téma a tejszektor, mivel a gazdák megélhetését fenyegetik az alacsonyan stagnáló felvásárlási árak. Az üléseket a termelők egyre türelmetlenebb tiltakozó akciói kísérik. A megoldás keresését nehezíti, hogy nincs egyetértés a tagországok különböző érdekű csoportjai, valamint az Európai Bizottság között a válság leküzdésére adható válaszokról. Az elvi szinten most jóváhagyandó 300 millió eurós többlettámogatás az unió jövő évi költségvetéséből származna, és az Európai Parlament javaslatán alapul.

Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×