eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bogsch Erik: Az állami részesedés megnehezíti a Richter kivásárlását

A 25 százalékos állami tulajdon a Richterben segíti a társaság stabil működését és hosszú távú stratégiájának megvalósítását - mondta el az InfoRádiónak a gyógyszergyár vezérigazgatója. Bogsch Erik szerint a tartós állami részesedés megakadályozni nem tudna, de megnehezíthet egy esetleges ellenséges kivásárlási szándékot.

A Richter szempontjából nagyon fontos egy stabil részvényesi szerkezet, mert ez biztosítja a cég hosszú távú stratégiáját, amely elengedhetetlen egy gyógyszergyártónál - mondta az InfoRádiónak a Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója, aki hangsúlyozta: nagyon fontosak a kutatások és a fejlesztések, valamint vannak olyan beruházások, amelyek csak idővel térülnek meg.

Bogsch Erik hozzátette: a stabilitás nemcsak a részvényeseknek fontos, hanem a munkavállalóknak is, mert látják, hogy érdemes elköteleződni a céghez.

A gyógyszergyártó cég vezetője hangsúlyozta: a 25 százalékos állami részesedés teljes mértékben nem tudja megakadályozni, hogy szakmai befektetők döntő befolyásra törjenek a Richterben, de mindenképpen megnehezíti az ellenséges kivásárlást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×