eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Veres elégedett a költségvetéssel

A pénzügyminiszter szerint sikeres a költségvetési kiigazítás, amelynek eredményeként a tárca számításai szerint az idén az eredményszemléletű államháztartási hiány 3,4 százalék lesz a GDP-hez mérten, a nyugdíjkorrekcióval viszont 3 százalék alá süllyed: 2,8 százalékos deficit várható.

Veres János az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságában éves meghallgatásán nagyra értékelte azt, hogy az Országgyűlés elfogadta a közpénzügyi törvényt, és a költségvetési szervek gazdálkodását szabályozó jogszabályt is.

Hozzátette: azzal, hogy a fiskális konszolidáció jól halad, várhatóan hamarabb tudunk csatlakozni az euró előszobájának tekintett ERM-II. árfolyamrendszerbe.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×