eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hiánypótló borfesztivál a fővárosban

Tavaszi Borfesztivált rendeznek szombattól hétfő estig a Városháza parkban. A hagyományteremtő rendezvényen gasztronómiai élményekben sem lesz hiány.

A Deák tér mellett lévő ingyenesen látogatható háromnapos borfesztiválon megválasztják a város borát. A címért a kiállító pincészetek borai indulhatnak a vörös, a fehér és a desszert bor kategóriájában.

Összesen 30 neves borászat mutatkozik be nedűivel, az ízes fogásokról pedig kilenc vendéglő gondoskodik, így a közönség megismerkedhet az italhoz illő étkekkel is. Lesznek sajtok, sonkák, szalámik, friss pékáruk, az édesszájúak pedig megtapasztalhatják, milyen együtt a bor és a csokoládé.

Szabó Valéria, a rendezvény főszervezője kiemelte: tavasszal ilyen gasztrokulturális rendezvény eddig nem volt. Hiánypótló abból a szempontból is, hogy a magyar borászatoknak húsvét körül nem volt alkalmuk bemutatkozni - tette hozzá.

Tavaly csaknem 28 ezren látogattak el egy kis borkóstolásra a Városháza parkjába. Idén a szervezők ennél még több látogatót várnak, hiszen az időjósok napos húsvétot ígérnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×