eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tovább bővítik a paksi erőmű kapacitását

A Paksi Atomerőmű Zrt. 2,7 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárta a tavalyi évet - közölte a társaság. Egy évvel korábban 2,6 milliárd forint volt az adózás előtti eredmény.

A Paksi Atomerőmű Zrt. pénteken tartotta éves rendes közgyűlését, amelyen elfogadták a beszámolót a társaság tavalyi gazdálkodásáról, valamint a 2006. év értékeléséről.

Az idei terv 7,6 milliárd forint adózás előtti nyereséggel számol, mivel már számítanak a kettes blokk teljesítményére is. Tavaly három hónapig állt a négy blokk közül a kettes, a négyesen pedig nagyjavítást végeztek.

A Paksi Atomerőműnek 2006-ban a villamosenergia-értékesítésből származó árbevétele elérte a 110 milliárd forintot az egy évvel korábbi 108 milliárd forinttal szemben. A villamosenergia-termelés az elmúlt évben 0,8 százalékkal volt több a tervezettnél, 13.461 gigawattórát tett ki.

Elfogadták a stratégiát

A közgyűlés napirendjén szerepelt a részvénytársaság 2007. évi üzlet- és fejlesztéspolitikája is. Ennek megfelelően továbbra is kiemelt fontosságú az atomerőmű nukleáris biztonsága. A programban szerepel a kettes reaktor melletti aknában lévő, 2003 áprilisában meghibásodott, már üres tisztítótartály eltávolítása, az akna megtisztítása.

Az atomerő beszámolója szerint a társaság tavaly és az idén is 14-14 milliárd forint nagyságrendben költ fejlesztésekre.

A közgyűlés megtárgyalta és elfogadta a Paksi Atomerőmű Zrt. 2007-2014-re vonatkozó stratégiáját is. Ennek részeként folytatják az üzemidő meghosszabbításával kapcsolatos munkálatokat.

Az erőmű négy blokkjának kapacitását 2009-ig összesen 8 százalékkal növelik meg, blokkonként 480 megawattról 500-ra emelve a beépített kapacitást. A bővítés a 4-es blokknál tavaly már megtörtént.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×