eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Richter több mint 52 milliárd forint nyereséggel zárt

A Richter Gedeon Nyrt. a tavalyi évben konszolidáltan 52,161 milliárd forint adózott nyereséget ért el, 14,3 százalékkal többet az előző évinél - közölte a gyógyszergyártó cég a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti gyorsjelentésében szerdán.

Több mint 52 milliárd forintos nyereséget ért el 2006-ban a Richter Gedeon Nyrt. - jelentette be a gyógyszergyártó cég. A nem konszolidált adózott profit az előző évhez képest 15 százalékkal 50,168 milliárd forintra nőtt.

Bogsch Erik, a társaság vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy a cég kiváló eredményt ért el az export terén, azonban a belföldi árbevétel 10 százalékkal csökkent az elmúlt évben. A Richter vezérigazgatója hozzátette, hogy pénzügyi elemzők szerint is kaotikus állapotok uralkodnak az egészségügyben, és a bizonytalanság miatt 20 százalékos árbevétel-csökkentéstől lehet tartani.

A gyógyszeripar súlyos válságba került a kormány megszorító intézkedéseinek következtében - emelte ki Bogsch Erik. A Richter vezérigazgatója szerint a társaság export-bevétele várhatóan ebben az évben is növekedni fog, ez azonban nem tudja kompenzálni azt, hogy a belföldi értékesítés ilyen mértékben fog csökkenni, miután az alapgyógyszerek ára jelentősen emelkedik.

Csak a negyedik negyedévben az adózott nyereség 39,8 százalékkal 8,113 milliárd forintra csökkent az 5,823 milliárd forint pénzügyi veszteség miatt, ami elsősorban nem realizált árfolyamveszteségből adódott. A portfolio.hu által készített konszenzus szerint a megkérdezett elemzők 9,581 milliárd forint profitot vártak a negyedik negyedévre.

A Richter konszolidált árbevétele 2006-ban 21,3 százalékkal 209,419 milliárd forintra emelkedett, míg a nem konszolidált árbevétel 21,4 százalékos éves növekedéssel elérte a 171,107 milliárd forintot.

A nem konszolidált árbevételből 134,936 milliárd forint (642,6 millió dollár) származott az exportból, ami forintban 34,8 százalékos éves növekedésnek felel meg. A belföldi eladások ugyanakkor 11,4 százalékkal 36,171 milliárd forintra csökkentek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×