eur:
389.73
usd:
363.74
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Megvan, mikor és hol szakad le nemsoká a hó - térképek

Bár csütörtökön enyhe az idő, egy hidegfront érkezik, ami a csapadékot több helyen havas esővé, majd hóvá változtatja.

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka az Irene ciklon hidegfrontja vonul át felettünk, mögötte pedig jelentősen hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, így több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Ez a hőmérséklet-csökkenés az ország csütörtökön hidegebb északi felén nem lesz annyira jelentős, de a ma délben mért értékekhez képest péntek délben délen 10-16, sőt helyenként akár 17, 18 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet - figyelmeztet a HungaroMet.

A hidegfront érkezése előtt átmenetileg megszűnik éjjel a csapadék, de hajnaltól több helyen valószínű - jellemzően kisebb mennyiségben - havas eső, majd egyre inkább havazás.

Íme, a péntek hajnalra, délelőttre és délutánra vonatkozó jelenlegi előrejelzés:

A 2 cm feletti hóvastagság valószínűségét bemutató ábrán látható, hogy néhány centis hórétegre péntek délután, este kiemelten a Bakonyban, a Dunántúl délnyugati és déli részein, egy középső, Duna-menti összeáramlási vonal mentén, és a keleti határ közelében van esély. Itt helyenként akár 2-5 cm-nyi hó is összegyűlhet, de lokálisan (értsd kevés helyen) 5 cm-nél is több eshet.

Az előrejelzéssel kapcsolatban mindazonáltal a HungaroMet figyelmeztette a lakosságot, hogy a mai egynapos jelentős felmelegedés - kiemelten a talajok átmelegedése miatt - a pénteki hómennyiség előrejelzése az átlagosnál is nagyobb bizonytalansággal terhelt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×