eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
gyerek napsütés izgatott wow nevetés
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Itt az eső és az akár 18 fok, de máris jön a hó és a fagy - előrejelzés

A frontérzékenyek szervezetét megterheli a következő napok időjárása: az intenzív melegedést pénteken markáns lehűlés követi.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult idő várható, majd délelőttől délnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton több órára kisüthet a nap. Az északkeleti harmadban - beleértve a főváros térségét is - szinte egész nap borult marad az idő. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső eshet. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések a déli, délnyugati irányú szelet. Másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén általában 10 és +16 fok között alakul, de délen ennél pár fokkal melegebb is lehet. Az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen azonban mindössze 2 és 10 fok közötti maximumok valószínűek - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Pénteken borult lesz az ég, majd a délutáni, esti óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet. Szórványosan, egyre inkább délen, keleten, illetve egy középső összeáramlási zónában lehet csapadék.

Az esőt északnyugat felől havas eső, havazás váltja fel, majd délutántól szűnik a csapadék.

Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, főleg a Dunántúlon és a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. Hajnalban -3, +4, kora délután -1, +4 fokot mérhetünk.

A hétvégére napsütés és hideg jön: éjjel -13 fok is lehet, nappal pár fokkal lesz csak a fagypont fölött a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×