eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: PID/Jobst

Így készül Bécs a karácsonyi vásárokra

A stabil járványhelyzetre tekintettel idén várhatóan nem marad el a karácsonyi szezon Bécsben, de nem minden rendezvényt tartanak meg.

November közepétől nyitják meg kapuikat a bécsi karácsonyi vásárok, amelyekre most dolgozza ki a járványügyi intézkedéseket a város. Az már biztos, hogy a vásárokra az úgynevezett „2,5G-szabály” vonatkozik majd, vagyis csak koronavírus ellen oltottak, gyógyultak, vagy negatív PCR-teszt birtokosai látogathatják őket. Lesz beléptetés is, ennek mikéntjén még dolgoznak, mivel mindegyik vásárnak más-más a felépítése – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Három forgatókönyv létezik:

  • a látogatókat az egyes gasztronómiai standoknál ellenőrzik,
  • elkerítik a gasztronómiai részt és itt ellenőrzik a belépőket,
  • a teljes vásárterületet körbekerítik és máshol mehetnek majd be azok, akik fogyasztani szeretnének és azok, akik csak körül szeretnének nézni a standoknál.

A vásár területén nem kötelező a maszk viselése, de ha romlik a járványhelyzet, előfordulhatnak szigorítások.

A Bécsi Városháza előtti mesevilág, a Wiener Weihnachtstraum, benne a Christkindlmarkttal november 12-től december 26-ig várja a karácsonyi vásárok szerelmeseit. Idén nem építik meg a korcsolyapályát, de a Városháza Park feldíszített fái alatt vagy a Betlehem-ösvényen lehet sétálni.

A Bécsi Városháza előtti karácsonyi vásár jövő év elején is a Bécsi Jégálomnak adja majd át a helyét. A Wiener Eistraum 2022. január 19. és március 6. között várja a korcsolyázni vágyókat.

Akárcsak tavaly, idén sem rendezik meg azonban a Szilveszteri Ösvényt, a Silvesterpfadot a bécsi belvárosban, mivel a szervezők ilyen volumenű rendezvénynél nem tudják garantálni a járványügyi előírások maradéktalan betartását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×