eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
havazás
Nyitókép: forrás: Időkép

Átvette a tél a karmesterpálcát a Bükkben - az utak már járhatók

Kidőlt fáktól, leszakadt ágaktól és 10 centi hótól kellett megtisztítani a közlekedési vonalakat.

Ismét járhatók a havazás, illetve a kidőlt fák miatt korábban lezárt utak a Bükkben - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön, kora délután az MTI-vel.

Emlékeztettek: a Bükk-hegység 700 méternél magasabban fekvő területein a szerda kora esti órákban havazás váltotta fel az esőt, a hóréteg vastagsága az esti órákban elérte a 10 centimétert.

A közútkezelő azonnal elkezdte az érintett utak tisztítását: az éjszaka három gépük dolgozott, 7 tonna sót felhasználva.

A nem szűnő havazás, a kidőlt fák és a behavazott, úttest fölé belógó ágak miatt a szakemberek korábban lezárták a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötőút Mályinka és Szentlélek közötti szakaszát. Mostanra mindkét út ismét járható - tették hozzá.

A társaság a síkosságmentesítésen túl az útra dőlt fák és a hó súlya miatt az úttest fölé belógó ágak eltávolítására motoros láncfűrészekkel ellátott brigádot is a helyszínre küldött, valamint a katasztrófavédelem munkatársai és a rendőrség is segítették a munkát.

A közútkezelő az arra járókat továbbra is arra kéri, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek és még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×