eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
út, táj, napsütés
Nyitókép: Pixabay

Már látszik, mikor töri meg újabb front a felmelegedést

A hét második felében anticiklon biztosítja a nyugodt, csapadékmentes időjárást. A hajnalok igen hűvösek lehetnek helyenként.

Svédország és a Botteni-öböl felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Kelet-európai-síkságon húzódik egészen a Kárpátokig. A front mentén, valamint a ciklon középpontjának tágabb környezetében sok a felhő, és többfelé esik az eső, lokálisan zivatarok alakulnak ki. A legtöbb csapadék Svédország keleti felén esik, ott több helyen mértek 50-80 mm-t. A ciklon hátoldalán az Azori-szigetek felől anticiklon erősödött meg, ennek peremén Észak-Németországban és a Benelux államokban jelentenek több helyről csapadékot, azonban a mennyisége ott jóval elmarad ezektől az értékektől. A fent említett frontzóna egyben hőmérsékleti választóvonal is: a legészakibb területeket leszámítva a keleti oldalán 30 fok felett, a nyugati felén 20, 25 fok körül vagy az alatt alakul a csúcshőmérséklet. A hideg légtömeg csak a mediterrán térségbe nem jutott el, ott továbbra is nyárias meleg és kánikula uralkodik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtök estig egyre inkább anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, száraz levegő érkezik fölénk, csapadék csak elvétve alakulhat ki.

Hazánkban hajnalra foltokban előfordulhat párásság, illetve főleg a völgyekben ködfoltok. Csütörtökön a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható csapadék nélkül. A nyugati, északnyugati szél napközben megélénkül, szerdán a középső országrészben meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 15 fok között alakul, a völgyekben és a homokhátságokon lesz a hidegebb, a vízpartokon, városokban a melegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 29 fok között valószínű.

Kuntár Roland meteorológus a videóban elmondja, hogy a jövő hét elején újabb front vett véget a melegedésnek, de még nem tudni, mennyire hűl majd vissza az idő.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×