eur:
390.92
usd:
365.31
bux:
68203.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Piabay

Ismét jön a hőség, de nem minden országrészben - térképes előrejelzés

Csütörtökön az átlagoshoz közel lesz még a hőmérséklet, péntektől viszont melegedés kezdődik.

Csütörtökön napos idő várható, délelőtt kevesebb, délután több gomolyfelhővel, amik csapadékot nem adnak. Az északias szél az Alföldön és a középső országrészben időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken változó mennyiségű magasszintű felhőzet szűri a napsütést, emellett többnyire kevés gomolyfelhő is képződik. Inkább csak a nyugati megyékben fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 11 és 19, a legmelegebb délutáni órákban 28 és 34 fok között várható.

Erre a napra elsőfokú figyelmeztetést tart életben a meteorológiai szolgálat hőség miatt (25 Celsius-foknál magasabb napi középhőmérséklet miatt) több déli megyére, zivatar miatt pedig Győr-Moson-Sopron és Vas megyére.

Szombaton általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de északnyugaton, északon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé helyenként zápor, zivatar is kialakulhat (itt szintén három megyére van elsőfokú figyelmeztetés). Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar térségében erős vagy viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a csúcshőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×