eur:
392.72
usd:
366.07
bux:
66746.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Jól befűtenek: szintet lép a kánikula

Folytatódik, egyes részeken tovább erősödik a kánikula, záporok, zivatarok csak helyenként fordulhatnak elő.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország legnagyobb részén 33 és 37 fok között alakul.

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Eszerint ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett valószínű.

Az ország többi területére - a keleti országrészben - a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területen 25 fok feletti napi középhőmérséklet várható.

A magasabbra törő gomolyokból délutántól, kora estétől záporok, zivatarok alakulhatnak ki elszórt jelleggel. Erre a Szombathely-Békéscsaba vonaltól északkeletre eső tájakon mutatkozik nagyobb esély. A Dunántúlon a déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

Kedden a sok napsütés mellett főleg az ország északkeleti felén-harmadán számíthatunk gomolyfelhőkre, és elsősorban ott fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarban megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 16 és 23, délután 32 és 38 fok között alakul.

A hét végére mérséklődik néhány fokkal a meleg, többfelé lehetnek záporok, zivatarok.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×