INFORÁDIÓ 
2019. december 5. csütörtök
Vilma

kéktúra

kirándulás

túra

Rohamosan nő a kéktúrázók száma, van, aki egyben ledarálja

Rohamosan nő a kéktúrázók száma, van, aki egyben ledarálja

Infostart

29 túrázó vehette át az Országos Kéktúra teljesítését igazoló jelvényt és oklevelet - közölte a Magyar Természetjáró Szövetség.

29 túrázó vehette át az Országos Kéktúra teljesítését igazoló jelvényt és oklevelet, összeadva közel 34 ezer kilométert gyalogoltak Magyarországon - közölte a Magyar Természetjáró Szövetség.

A II. Természetjáró Fesztivál keretében ünnepélyes keretek között szeptember 7-én a Nagyszínpadon vehette át elismerő oklevelét és a teljesítésért járó ikonikus Kéktúra jelvényt 29 túrázó.

A legfiatalabb teljesítő 11, a legidősebb 58 éves.

Voltak, akik családjukkal, volt aki állandó túratárssal, s volt, aki egyedül rótta az ösvényeket. Páran egy menetben, apróbb megállókkal jutottak el Írott-kőtől Hollóházáig, míg többen éveken át, szakaszokban gyalogolva teljesítették az útvonalat. Ketten jubiláltak, tizedik és tizenegyedik alkalommal járták be a legendás "kék" útvonalat, egy természetjáró pedig a teljes Kékkört, azaz az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéket is teljesítette.

Az Országos Kéktúra 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. A túramozgalom 1952 óta létezik, 1962 óta a Magyar Természetjáró Szövetség és jogelődjei koordinálják azt.

Az utolsó, most átadott jelvény sorszáma a 6628-as. Örvendetes tény, hogy az utóbbi években látványosan nőtt az évente átadott jelvények száma, a korábbi évi átlag 110 teljesítő helyett napjainkban évente csaknem 200 fő viselheti büszkén a természetjárás egyik legismertebb és leginkább vágyott ikonikus jelvényét.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018