eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyalogosok futnak át az úttesten az esőben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Szélvihar és felhőszakadás: markáns csapadéksáv éri el Magyarországot

Vasárnap este egy markáns csapadéksáv éri el Magyarországot.

Időjárási helyzet Európában:

Anticiklon, és az ezekhez kapcsolódó eseménytelen idő kevés helyen fordul elő kontinensünkön. A Pireneusi-félsziget, illetve a Kelet-európai-síkság időjárását alakítja magasnyomás, ezért ezeken a helyeken csak elvétve fordul elő csapadék. Míg az előbbi helyen 25 és 35, utóbbin 19 és 24 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de a Fekete-tengertől északra, valamint a Balkán-félszigeten is nagy területen 30 fok körüli értékeket mérnek. Ezzel szemben Európa nagy részén sekély alacsonynyomású rendszer helyezkedik el, ami miatt Dániától az Alpokig, valamint Közép-Európában is változékony, gyakran csapadékos az idő.

Helyenként jelentős csapadék esik, Kelet-Ausztriában többfelé regisztráltak 20-30 mm-t meghaladó csapadékmennyiséget.

Ezen a területen a legmagasabb nappali hőmérséklet is csak 15, 22 fok között változik, csak a kevésbé csapadékos tájakon melegszik 25 fok közelébe a levegő. Hétfő estig sekély ciklon hidegfrontja éri el a Kárpát-medencét, ezért többfelé várható eső, zápor, zivatar.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Éjszakára újra megnövekszik a felhőzet, és

hétfőn is a nap első felében többnyire erősen felhős lesz az ég. Több hullámban kell záporra, zivatarra számítani, helyenként felhőszakadás is lehet.

Hétfő délután nyugat felől határozott felhőzetcsökkenés veszi kezdetét, ezzel együtt a csapadék súlypontja is a keleti országrészre helyeződik át. Ott csak estefelé csökken a felhőzet, és áll el az eső. A délies szél holnap nyugatira, északnyugatira fordul, időnként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 17 és 25 fok között valószínű, de a keleti határvidéken 26, 29 fok is lehet.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×