eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Újabb felhőszakadások veszélye: riasztást adtak ki az egész országra

Vasárnap kora estétől dél felől ismét záporos-zivataros tömbök érkeznek, illetve alakulnak ki, amelyek nagyobb eséllyel a középső és nyugati országrészt érintik. Hétfő hajnaltól újabb hullámban várható zivatarok érkezése, ezúttal már nyugat felől.

Vasárnap napközben az ország döntő részén nem várható veszélyes időjárási jelenség, csak kis eséllyel alakulhat ki egy-egy zivatar az Alföld keleti részein és az Északi-középhegységben.

Kora estétől dél felől viszont ismét záporos-zivataros tömbök érkeznek, illetve alakulnak ki, amelyek nagyobb eséllyel a középső és nyugati országrészt érintik. Éjfélig felhőszakadásra legnagyobb eséllyel északnyugaton számíthatunk.

Hajnaltól újabb hullámban várható zivatarok érkezése, ezúttal már nyugat felől.

A kiterjedtebb csapadékzóna előreláthatólag hétfőn késő délelőtt válik intenzívvé a Dunántúl keleti, valamint az Alföld nyugati tájai felett, ekkor akár heves zivatarok is kialakulhatnak. A rendszer hétfő kora este érheti el a Tiszántúlt, majd keddre virradóra legyengülve elhagyja az országot.

A vasárnapi, illetve éjszakai zivatarokhoz elsősorban nagyobb csapadék (10-20 mm) társulhat, de néhol jégeső és erős, viharos (50-70 km/h) széllökések is lehetnek.

Hétfőn a zivatarokat már nagyobb eséllyel kísérheti felhőszakadás (20-30, főleg az Északi-középhegységben lokálisan akár ezt meghaladó mennyiség), valamint jellemzőbbek lehetnek a viharos (70-90 km/h) lökések is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×