eur:
388.71
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Hamvas Zoltán, a Gerbeaud Gasztronomiai Kft. társtulajdonosa 2016. október 4-én a Gastronomika elnevezésű gasztronómiai kongresszuson San Sebastianban, ahol ebben az évben Magyarország a díszvendég Törökország mellett.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hamvas Zoltán: Nagyon komolyan kell vennie ezeket az éttermeknek

Egyre tudatosabban és egészségesebben étkeznek a magyar emberek – véli a Magyar Bocuse d`Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán az InfoRádiónak arról is beszélt, az éttermeknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott fogyasztói szokásokhoz.

Van egy törekvés a gasztronómia részéről, ahogyan a vásárlókon is érzékelhető egy tudatosság a könnyebb, egészségesebb, zöldebb ételeket fogyasztása iránt, véli a Magyar Bocuse d`Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán az InfoRádiónak megjegyezte, még a Bocuse d’Or versenyeken is megdőlni látszik az az évtizedes hagyomány, hogy mindig csak egy hal és egy hús téma van.

Változik a világ és ez nagyon jól van így, húzta alá,

hiszen sok az elhízott ember, és a mindenféle olyan betegség, ami erre vezethető vissza. Hamvas Zoltán úgy érzi, a magyar fogyasztók egyre inkább tudatosak, ismételte meg, azonban ez nem megy egyik napról a másikra. "Szinte nincs már egy olyan csúcsétterem Budapesten, vagy akárhol Magyarországon, amelynek nem kell vegetáriánus opciót kínálnia – mutatott rá. – És nem kell felkészülve legyen mindenféle problémára, ami sajnos a 21. század velejárója, mint a gluténérzékenység, cukorbetegség, lisztérzékenység, vagy akár a tejérzékenység" – sorolta. Magyarán, ha nem akarnak ügyfeleket veszíteni, akkor ezekre megfelelő válaszokat kell tudniuk adniuk a vendégek számára, tette hozzá.

Az, hogy például továbbra is túl zsírosan főzünk, illetve étkezünk, az a hagyományainkból is fakad, és természetesen kívánatos lenne, hogy Magyarországon is mindenki váltson

mondjuk olívaolajra, vagy olyan más zsiradékra, amely könnyebben emészthető és egészséges az emberi szervezet számára, jegyezte meg a Bocuse d`Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán végezetül azt tanácsolja, reggel mindenképp étkezzünk, ha mást nem, akkor egy kis zöldséget, gyümölcsöt. Ebédeljünk meg normálisan, akár uzsonnázzunk is, a lényeg, hogy minél jobban húzzuk szét,

három-négyszer étkezzünk, amit nagyon nehéz betartani,

ismerte el. Este pedig kerüljük a sok és nehéz ételek fogyasztását, tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×