eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Zakopane, 2018. szeptember 22.Parányi hóember a 1987 méteres Gáspár-csúcson 2018. szeptember 22-én, miután pár centiméter hó esett, a hőmérséklet pedig fagypont alá süllyedt a lengyel Tátrában, Zakopane közelében. Az előrejelzések szerint a következő napokban akár 20 centiméáternyi hó is hullhat a Tátrában. (MTI/EPA/Grzegorz Momot)
Nyitókép: Grzegorz Momot

250 métert zuhant a tátrai magyar hegymászó

Semmilyen esélye nem volt a túlélésre a 40 éves férfinak.

Lezuhant és meghalt egy magyarországi hegymászó a Magas-Tátrában hétfő este - jelentette az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

A 40 éves hegymászó a lap szerint mintegy 250 métert zuhant.

A hegyimentő-szolgálat tájékoztatása szerint

a Kolova-völgyben balesetet szenvedő hegymászó társa kért tőlük segítséget.

A mentőakcióban a poprádi légi mentők is részt vettek, de az erős szél és a kedvezőtlen látási viszonyok miatt helikopterrel nem tudták megközelíteni a helyszínt. A hegyi mentők gyalog mentek oda.

A magyar hegymászó holttestét Zár községbe szállították, és átadták a rendőrségnek. A másik hegymászót egy menedékházba kísérték - írta az Új Szó.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×