eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szokatlan randevúra került sor Nagykanizsa szívében

Hat kifogástalan állapotú orosz Lada gördült be a nagykanizsai polgármesteri hivatal elé a hétfői napon. A testvérváros Togliatti mini küldöttsége egy túra keretében azokat az országokat keresi fel, ahol az orosz csodákért rajongtak.

Az orosz vendégeket a polgármester és alpolgármester fogadták, akik elmondták: a két város közötti kapcsolat 21 éve kezdődött, s azóta számos módon találkoztak már, ám az autós randevú eddig elmaradt – számolt be a Zaol.hu

A túra vezetője, Szergej Biogrik arról beszélt, hogy a magyarok rajongtak a Ladákért, sőt, Magyarországon működik a világ legnagyobb Zsigulikat tömörítő egyesülete is, ahol nagy szeretettel fogadták őket.

A „ladások” vezetője hozzátette: a benzines kocsikkal eddig minden gond nélkül 4000 kilométert tettek meg. Céljuk, hogy felkeressék az összes olyan országot, melyben még ma is szeretik az orosz autógyártás kivételes példányait.

"A hat autó mindegyike az 1970-es éveket idézi, s mind a Fiat 124-es alapjára készült. Ráadásul a magyarok sokkal jobban megőrizték eredeti állapotában, mint az oroszok, így a látogatáskor ötleteket is gyűjtünk" – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×