eur:
397.24
usd:
355.75
bux:
74714.34
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Záporokkal, zivatarokkal, de visszatérhet a tavasz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma délután már mérséklődik a több napja tomboló viharos szél erőssége, és egyre kevesebb csapadékra kell számítani - mondta az InfoRádiónak a meteorológiai szolgálat munkatársa.

Továbbra is az a ciklon alakítja időjárásunkat, amely az elmúlt napokban szélsőséges helyzetet okozott az ország nagy részén, mára azonban már szelídebb arcát mutatja - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: északon és nyugaton esik még az eső, de már jóval kevesebb, mint eddig.

A délutáni órákban kezd mérséklődni a szél is: ritkábban és egyre kisebb erősségű széllökések lesznek, éjszaka pedig már nem kell számítani 60 kilométer per óránál erősebb szélre, és a nappali hőmérséklet is fokozatosan emelkedni fog.

Csütörtökön és pénteken még sok lesz a felhő, és előfordulhatnak záporok, zivatarok, vagyis nem lesz eseménytelen az időjárás a hét további részében sem.

A meteorológus szerint azonban van arra esély, hogy hétvégén visszatérjen az igazi tavasz, mert bár lesznek erősen felhős időszakok, és előfordulnak majd záporok, a hőmérséklet 24-25 fok körül várható.

Az időkép.hu előrejelzése szerint száraz zivatarok várhatóak. Kurunczi Rita meteorológus azt mondta, hogy ezt a kifejezést a közeledő zivatargócra szokták használni, amikor csapadéktevékenység és mennydörgés még nincs, de a villámlást már lehet látni messziről.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×