eur:
389.23
usd:
361.32
bux:
68448.14
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A britek szerint létszükséglet a széles sávú internet

A britek szerint a széles sávú internet egyre inkább olyan alapvető szükségletté válik, mint az elektromosság vagy a víz - derül ki egy friss felmérésből. A megkérdezettek 73 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a nagy sebességű kapcsolat elengedhetetlen az élethez. A kutatás 16 fókuszcsoportra terjedt ki, és kétezer embert kérdeztek meg a keretében.

A felmérésről készült jelentés június 16-án jelenik majd meg. Anna Bradley, a felmérést készítő Communication Consumer Panel vezetője úgy nyilatkozott: a fő üzenet az, hogy az emberek sarkalatos dolognak tartják a széles sávú internetet.

Mint fogalmazott: mindenkinek nagyon hasznos, vannak, akiknek elengedhetetlen a munkájához, de a közeljövőben már senki nem engedheti meg magának, hogy ne legyen széles sávú kapcsolata a világhálóval.

A fogyasztók már a gázhoz és az áramhoz hasonlítják a netet, mintha szinte alapvető joguk lenne hozzá. A kutatás során megkérdezettek úgy gondolták, hogy akinek nincs széles sávú kapcsolata, az biztos hátrányban van, mivel nem vásárolhat online, vagy nem intézheti a bankügyeit a világhálón.

Jelenleg a legtöbben még információforrásnak és kommunikációra használja a netet, de egyre többen vannak, akik szórakozásra is - például ezen nézik a tévét.

Sokan szükségesnek tartják, hogy idővel a széles sávú internet univerzális legyen, azaz a társadalom minden tagja kapcsolódhasson rá. Azonban azt is igénylik, hogy tudassák velük, mit tehetnek a nettel, nem pedig azt, hogy közöljék velük az aktuális sebességet. Azaz az érdekel mindenkit, hogy le lehet-e majd tölteni, illetve tudnak-e majd Skype-olni a neten.

Arról már megoszlanak a vélemények, hogy a kormánynak támogatnia kellene-e a széles sávot. Vannak, akik szerint a "rászorulókat" támogatni kellene ezügyben. Azokat viszont mindenki támogatná, akik olyan helyen laknak, ahol nagyon nehéz rákapcsolódni a világhálóra. Egy kutatás szerint Nagy-Britanniában hárommillió háztartásnak nincs miből rákapcsolódni a netre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×