eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Világháborús bombát találtak a Műegyetem télikertjében

Száz kilogrammos repeszrombolót találtak csütörtök délután Budapesten, a XI. kerületi Egry József és a Stoczek utca kereszteződésénél, a Műegyetem télikertjében; több épületet is kiürítenek - közölte a katasztrófavédelem.

A bombát egy munkagép fordította ki a földből egy építkezésen - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A rendőrök lezárják a környéket és kiürítenek két lakóépületben összesen négy lépcsőházat, a Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumot, valamint a Műegyetem több épületét - tette hozzá.

A sajtóügyeletes elmondta, az iskola épületében csak a tornatermet lehet használni, ide vitték a diákokat, és itt alakította ki a polgári védelem a befogadóközpontot is. Ezt egyelőre néhány lakó vette igénybe.

Tájékoztatása szerint amint befejezték a lakóházak kiürítését és lezárták a környéket, a tűzszerészek megkezdik a bomba vizsgálatát, majd döntenek a hatástalanítás módjáról.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×