eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Miért nem esznek zöldséget a gyerekek?

Arra a jó öreg kérdésre is keresi a választ egy francia kutatócsoport, hogy miért nem esznek zöldséget a gyerekek. De remélhetőleg az is kiderül majd, hogy az étterem, vendéglátóhely díszítése, berendezése hogyan hat a vendégekre.

Arra keres objektív, egzakt bizonyítékokat a francia kormány által fölállított központ, hogy mitől szeretünk egy ételt és mitől nem, illetve mitől lesz valami ízletesebb.

Franciaország elsőszámú séfe, Paul Bocuse kísérli meg kitalálni, miként befolyásolja egy étel élvezetét az íze, az illata, a tálalása és kinézete. A kutatók ugyancsak keresik annak a rejtélynek a megoldását, hogy a gyerekek miért nem szeretik a zöldséget.

Hervé Fleury, a Lyonhoz közeli Paul Bocuse Intézet igazgatója a Timesnak úgy nyilatkozott: a kutatás a férfiak viselkedésére koncentrál, viszonyukra az ételhez, annak élvezetéhez, a pénzügyi helyzethez, az egészséghez és a jóléthez.

Az étkezők viselkedését alaposan megvizsgálják többféle helyszínen is, köztük nem csupán elitéttermekben, hanem sörözőkben és kantinokban is. Vizsgálják majd azt is, hogy az étterem, vendéglátóhely díszítése, berendezése, az asztalok elrendezése hogyan hat a vendégekre; mitől lesz kedélyes egy vacsora; hogyan lehet rávenni a gyerekeket hogy egyenek zöldséget; és honnan tudják a vendégek, hogy jól laktak-e.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×