eur:
389.44
usd:
364.52
bux:
67956.14
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mezítláb futkározott az Északi-sarkon a Jégember

Mezítláb futott félmaratont az Északi-sarkkörön túl, egy szál fürdőnadrágban jégtáblák alatt úszkált, és világrekordot döntött, most pedig jéggel teli konténerbe fog alámerülni a holland Jégember.

Olyan hőmérsékletet is képes elviselni Wim Hof, a "Jégember", amibe többnyire mindannyian belhalnánk - sőt, ezt ő még élvezi is. Az előző húsz évben Wim azzal szórakozott, hogy továbbfejlesztette képességét a különlegesen hideg hőmérséklet túlélésére.

1999 januárjában például száz mérföldre az északi sarkkörtől futott félmaratont mezítláb, aztán azzal döntötte meg a saját rekordját, hogy 13,11 mérföldet futott Lappföldön.

2002-ben aztán csupán egy fürdőnadrágot viselve vetette magát az Északi-tengerbe, hogy az Északi-sarktól nem messze, a jég alatt úszkáljon - ezzel aztán megdöntötte a leghosszabb jégalatti úszás világrekordját: nyolcvan métert úszott, ami kétszer annyi, mint egy olimpiai úszómedence hossza.

Most éppen saját világrekordjának a megdöntésén dolgozik: modern Houdiniként egy és háromnegyed órára fogja magát bezáratni egy plexikonténerbe, ami mínusz húsz fokos jéggel lesz tele.

Wim húsz éve fedezte fel szokatlan képességét, miközben otthon, Hollandiában sétálgatott egy parkban. Mint meséli, meglátta a jeget, és úgy gondolta, kipróbálja, mi történik, ha rámegy. Levette a ruháit, és a jégre gyalogolt. Fél percet töltött a jégen, és bevallása szerint félelmetesen jó érzés fogta el. Ezután naponta megismételte mindezt.

A tudósok többsége érthetetlennek találja Wim képességeit, szerinte viszont az csak felfogás kérdése.

Wim folytat egy ősi, a Himalájában szokásos meditációs gyakorlatot is, amit Tummónak, a vagy "Belső Tűznek" neveznek, és állítólag meleget termel. Wim arra is készül, hogy körbeutazza a világot, hogy megtanítsa technikáját azoknak, akik kíváncsiak rá.

"Mindenkinek van agyi energiája, amit irányítani tudunk a testünkben. Én a testhőmérsékletemet és az anyagcserémet befolyásoltam vele. Olyan, mint az elektromosság, el tudod vezetni különböző helyekre" - fejti ki a Jégember.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×