eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Még marad a tavaszias idő

A Kárpát-medence fölé hétfő estig erős északnyugati széllel hidegebb levegő áramlik, felhőátvonulásokra, néhány fokos lehűlésre számíthatunk - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat.

A felhőátvonulások mellett vasárnap és hétfőn is lehet számítani több-kevesebb napsütésre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szórványosan várható záporeső, majd hétfőn néhol hózápor. Az északnyugati szelet többfelé kísérik erős, helyenként viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 Celsius-fok között valószínű, de az Északi-középhegység térségében ennél hidegebb is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 5 fok körül alakul.

A Brit-szigetek, Franciaország és a Benelux államok térségében, továbbá a Fekete-tengertől északra, északkeletre anticiklon alakítja az időjárást, ugyanakkor Európa nagy részén jobbára ciklonális hatások érvényesülnek. A Baltikumtól a Keleti-Kárpátokon át egészen az Égei-tengerig húzódó frontrendszer mentén többfelé esik az eső, a legészakibb tájakon havazik. Az Ibériai-félszigeten is esős az idő, Németországban és Közép-Európában eső, zápor, hózápor egyaránt előfordul.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×