eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hat hónap börtön egy pohár forralt borért

A bit fodrászok gyakran kedveskednek vendégeiknek teával, kávéval, sőt karácsony tájékán akár egy pohár forralt borral is. Most azonban figyelmeztették őket, hogy börtön vagy pénzbüntetés vár rájuk, ha továbbra is alkoholt szolgálnak fel a szalonokban.

Az angliai Norwich városának tanácsa hivatalos levélben figyelmeztette a fodrászokat: ha hajvágáson kívül alkoholt szolgálnak fel a vendégeknek, akkor ehhez külön engedélyt kell beszerezniük, különben hat hónap börtön vagy 20 ezer font (vagyis több mint 6 millió forint) pénzbüntetés megfizetése vár rájuk - netán mindkettő.

Nagy-Britanniában a fodrászatok többségében egész évben teával és kávéval kedveskednek a vendégeknek, karácsony tájékán azonban néhány helyen forralt bort vagy sherryt is felszolgálnak. A nehéz gazdasági helyzet idején a fodrászok ezzel is próbálják becsábítani a szalonok ajtaján a vendégeket.

A norwichi városi tanács azonban úgy véli, hogy ez törvénysértő, mert az alkohol felszolgálása engedélyhez kötött. Összesen 104 szalonnak küldték ki felszólító levelüket, amelyben az is szerepel: személyesen fogják ellenőrizni a fodrászok tevékenységét.

"Ha partikat tartanánk és mindenkit leitatnánk, akkor megérteném az intézkedést, de ez csak jelképes ivás: egy kis pohárka sör vagy bor, ennyi"- háborgott az egyik szalon vezetője. Egy másik pedig azért dühöngött, mert ők egész évben szolgálnak fel pezsgőt azoknak a vendégeknek, akik a VIP-kezelést választják, így ha életbe lép a rendelet, akkor meg kell szüntetniük ezt a szolgáltatást.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×