eur:
387.36
usd:
356.44
bux:
68160.47
2024. május 17. péntek Paszkál

Ez már hivatalos: jobban vezetnek a nők, mint a férfiak

Az anyák jobban vezetnek, mint az apák - legalábbis így gondolják a gyerekek. Az apán ugyanis túl agresszíven és gyorsan vezetnek, és hamar elveszítik a türelmüket - derült ki egy gyerekek megkérdezésével végzett brit felmérésből.

A Hyundai autógyártó megbízásából ezer, 6-16 év közötti gyereket kérdeztek meg Nagy-Britanniában arról, hogy szerintük az édesanyjuk vagy az édesapjuk vezet-e jobban. Az eredmény egyértelmű: a megkérdezett gyerekek 80 százaléka nagyobb biztonságban érzi magát, ha az anyja ül a volán mögött.

Az a tapasztalatuk, hogy az apán túl agresszíven és gyorsan vezetnek, és hamarabb kijönnek a sodrukból, míg az anyák nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, és kevésbé hajlamosak arra, hogy bosszúságot és bajt okozzanak a többi autósnak.

Öt gyerekből négy úgy véli, hogy az édesanyja mindenkinél jobban vezet - annak ellenére, hogy gyakran lassan halad és gondjai akadnak a tolatással. Azt viszont nem szeretik, hogy az apjuk türelmetlen vezetés közben - 23 százalékuk egyenesen retteg, amikor a családfő üvöltve szidja a "mazsolákat".

A gyerekek 81 százaléka mondta azt, hogy az apjuk túl gyorsan vezet, 64 pedig, hogy rendszeresen üvöltözik a többi sofőr miatt. Ugyanennyien tartják viszont megnyugtatóan, hogy édesanyjuk vezetés közben folyamatosan csacsog - vagy ha nem, akkor énekel.

A legtöbb férfinak meggyőződése, hogy jobban vezet, mint a partnere, ezért azonnal megkaparintják a kulcsot, ha a család autóval indul valahova. A sokkoló tény azonban az, hogy sok gyerek retteg, ha az apja ül a volán mögött - összegezte a tapasztalatokat Tom Barnard, a Hyundai nagy-britanniai szóvivője.

Az apák csak egy dologban verhetetlenek még a gyerekek szerint is: a parkolásban.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×