eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyre többen félnek a gyerekektől

Az emberek fele azt hiszi, hogy a gyermekek veszélyesek, és úgy viselkednek, mint az állatok - derül ki egy Nagy-Britanniában végzett felmérés eredményeiből.

Az egyik, gyermekeket védő segélyszervezet munkatársa közölte: a vizsgálat eredményei szerint sokan elfogadhatatlanul viszonyulnak a gyermekekhez.

A szigetországban, több mint kétezer felnőtt részvételével készített vizsgálat során kiderült, hogy a válaszolók 53 százaléka vélte úgy: napjaink gyermekei úgy viselkednek, mint az állatok, és 49 százalékuk gondolta azt, hogy a gyermekek egyre nagyobb veszélyt jelentenek egymásra és a felnőttekre is.

A válaszadók több mint fele nem értett egyet azzal a kijelentéssel, hogy gyakran félreértik azokat a gyermekeket, akik valamilyen bűnténybe keverednek.

A felméréssel majdnem egy időben készült egy másik, kriminalisztikai kutatás, amelynek eredményeiből kiderült, hogy az emberek a bűntények több mint feléért a fiatalokat hibáztatják, holott legfeljebb a 12 százalékukért tehetők felelőssé.

Állatias, vad csőcselék - egyre több felnőtt használja ezeket a kifejezéseket a fiatalokra, sőt annak ellenére, hogy a gyermekek jó részére nincs panasz, a felnőttekben csak gyűlnek az előítéletek velük szemben.

Ennek tudható be az is, hogy a felnőttek túlbecsülik a gyermekek által elkövetett bűncselekmények számát - mutatott rá a Barnardo's segélyszervezet egyik vezetője, Martin Narey.

Hozzátette: a nem megfelelően viselkedő vagy esetleg bűncselekménybe keveredő gyermekeknek sokkal inkább segítségre lenne szükségük, mint előítéletekre és kirekesztésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×