eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nézze meg a világ tíz legrondább turistalátványosságát!

Az emberek általában azért indulnak el nyaralni vagy várost nézni, hogy örömet leljenek az impozáns épületekben vagy emlékművekben. Céljukat azonban nem mindig érik el. A világon vannak annyira ronda turistalátványosságok, amelyek egyáltalán nem használnak esztétikai érzékünknek.

1. Boston City Hall

A virtualtourist.com összeállítása szerint összeállította a világ tíz legrondább épületének vagy emlékművének listáját. Az első helyet az egyesült államokbeli Boston városházája szerezte meg. A kép önmagáért beszél, de nem kell aggódniuk a bostoniaknak, épületük éppen hogy megelőzte a második helyezettet.

2. Montparnasse-torony, Párizs

Sokak szerint jelentősen ront az amúgy turisták által igen kedvelt, és építészeti szépségekben gazdag francia főváros összképén a Montparnasse-torony. Egy biztos,


Montparnasse-torony

érdemes meglátogatni a az igen magas épületet, mert onnan egészen biztosan a torony látványa nélkül gyönyörködhetünk Párizsban.

3. Lucky Shoe-emlékmű, Tuuri, Finnország

Akár az első helyen is szerepelhetnek a hatalmas, aranyszínű patkó, amelyet

Finnország második legnagyobb bevásárlóközpontjánál pillanthat meg a gyanútlan turista.

4. Metropolitan Cathedral, Liverpool

Bár a belső kialakítása rendkívül impozáns, a liverpooli templom kívülről mégis úgy néz ki, mint egy űrkapszula. Az ide tévedőknek leginkább egy sci-fi juthat róla az eszébe.

5. Port Authority buszállomás, New York

New York egyik buszállomásával került fel a listára, ugyanis nagyon sok használója tette már fel a


Metropolitan Cathedral, Liverpool

kérdést: az épületet mikor fejezik be. Jelentjük: az épület be van fejezve, a vasszerkezetekből összerakott buszállomást ilyennek szánták alkotói, bármilyen hihetetlen.

6. Torres de Colón, Madrid

Leginkább egy hatalmas só- és borsszóró szettre hasonlít a spanyol főváros egyik látnivalója, A Kolumbusz tér sok más épülete mellett ott áll az ikertorony, a '70-es években épült Torres de Colón, amely magán viseli az évtized építészetének csúfságát.

7. Liechtensteini Szépművészeti Múzeum, Vaduz

Vannak, akik szerint a minimalista kockaépület a modern alkotóművészet győzelmét hirdeti, mások szerint egyszerűen csak bántja a szemet.

8. A skót parlament épülete, Edinburgh

Fiatal parlament fiatal épületben. Sokak szerint nem tett hozzá az északi város, Edinburgh látványához az építmény, sőt inkább rontott rajta.

9. Birminghami központi könyvtár

A lista összeállítói szemlátomást nem kedvelik a modern építészetet, hiszen ismét egy olyat választottak, amelyen lekerekített formákat nem, éles sarkokat viszont annál többet találunk.

10. Nagy Péter-emlékmű, Moszkva

Ha szocreál szobrászatról van szó, az oroszok az élen állnak. Ezt bizonyítja az az emlékmű is, amelyet a vitatott szobrász, Zurab K. Tsereteli készített, az az ember, akinek Kolumbuszról készített művét már többször visszautasította az Egyesült Államok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×