eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A rákosoknak a pozitív hozzáállás sem segít

Népszerű hiedelem, hogy a pozitív hozzáállás segíthet a rák elleni küzdelemben - ezt azonban egy ausztrál specialistákból álló csoport megcáfolta. Szerintük a harcos szellemiség nem javítja a beteg túlélési esélyeit.

A melbourne-i orvosok szerint kutatásuk bizonyítja: a pozitív hozzáállástól nem fog meggyógyulni a rákos beteg.

Az emberek gyakran azzal hergelik magukat, hogy negatív hozzáállásuk miatt rosszabbodott rákos betegségük. Pedig ez nem az ő hibájuk. Nem lehet befolyásolni a rákot a pozitív vagy negatív gondolkodással - mondta Kelly-Anne Philips, egy melbourne-i rákközpont onkológusa.

A kutatásban 708 nő vett részt, akiknél mellrákot diagnosztizáltak. Õket 8 éven át figyelték meg a kutatók, hogy mennyire rosszabbodik a betegségük. A nők negyede meghalt a megfigyelés időszakában.

A nők többségénél depressziót, aggodalmat, dühöt és reménytelenséget észleltek, ennek ellenére a kutatók nem találtak semmiféle összefüggést negatív hozzáállásuk és a rák súlyosbodása között.

Ausztráliában korábban már végeztek ilyen vizsgálatokat tüdőrákosokon, és hasonló eredményre jutottak. A pozitív hozzáállás remek és segíti is a életminőséget a kezelés közben, de észrevehetetlenül hat a kórra - nyilatkozta Ian Olver professzor, aki az előző kutatásban vett részt.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Orbán Viktor már Olaszországban van

A Patrióták Európáért képviselőcsoport vezetői ma a jobboldali Liga pártrendezvényén gyűlnek össze – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Egy összekapcsolt globális gazdaságában az egyes régiók, helyi munkaerőpiacok összetett kihívásokkal szembesülnek, amelyek hatással vannak a gazdasági stabilitásukra és ellenállóképességükre. Úgy tűnik, hogy egyes régiók jobban ellenállnak a gazdasági sokkoknak, mint mások, és ez nem kizárólag méretüknek vagy erőforrás-ellátottságuknak köszönhető. Nemrégiben végzett kutatásunk rávilágít a regionális ellenálló képességet befolyásoló egyik kritikus tényezőre: a helyi munkaerőpiacok szerkezetére, és arra, hogy a munkaerő hogyan áramlik az egyes iparágak között. Tanulmányunk Svédország helyi munkaerőpiacain az iparágak közötti munkaerő-áramlások hálózatát vizsgálja, és azt, hogy ezek a hálózatok hogyan járulnak hozzá a gazdasági ellenállóképességhez, különösen a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonló válságok idején.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×