eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Sperma, méhlepény - Gusztustalan meglepetések az arckrémekben

Nagy és kellemetlen meglepés érné a nőket, ha tudnák, milyen egzotikus és gusztustalan alapanyagokból készül a kedvenc arckrémjük.

Kígyóméreg, csiganyálka, cápaikra, méhlepény, emberi sprema - ilyen és ehhez hasonló alapanyagokat is használnak a gyártók a világszerte forgalmazott bőrápoló szerek készítésekor, derült ki a brit Mintel kutatásából.

Az amerikai Syence Skin Care Laboratories Skin Venom Memory Cream nevű gyártmánya tartalmaz például kígyómérget, s állítólag ennek köszönhető, hogy a termék a botoxkezeléshez hasonló eredménnyel jár, és csökkenti a ráncokat. Ráadásul nem is olcsó: Nagy-Britanniában egy 50 ml-es tégely 180 fontba (55 ezer forintba) kerül.

Kínában olyan krémet árulnak, amely méhnyálkát tartalmaz, Kolumbiában pedig tisztított csiganyálkát tartalmazó termék is van forgalomban. A Dániában kapható testápoló ehhez képest kimondottan gusztusos, hiszen az alapanyaga tehéttej.

Norvégiában viszont alapanyagokért az emberi testhez fordulnak; a nevében is bevallottan "spermakrém" legfontosabb alapanyaga az ondófolyadék kristályos kivonata, amely állítólag harmincszor erősebb az E-vitaminnál, és képes gyógyítani a leégést.

Az emberek rengeteg bőrápoló termék közül válogathatnak világszerte, nyilván azért keresnek a gyártók egyre bizarrabb, új alapanyagokat, hogy felhívják magukra a vevők figyelmét - vélekedett az eredmény ismeretében Alexandra Richmond, a Mintel vezető szépségipari elemzője.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×