eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A szabadidő fontosabb a gazdagságnál

A szabadidő és a morálisan vett jó élet fontosabb a gazdagságnál - derült ki egy Új-Zélandon készített közvélemény-kutatásból.

A 750 ember megkérdezésével készített felmérés során a résztvevőknek azt kellett megadniuk, hogy az egyes fogalmak mennyire fontosak a számukra.

A legtöbben, a válaszadók 78 százaléka az erkölcsileg jó életet tartotta nagyon fontos értéknek. A többség számára nagyon fontos a szabadidővel rendelkezés és család is, ugyanakkor a gazdagságot csak a válaszadók nyolc százaléka tartotta lényegesnek.

Az önkéntes munkát és az adakozást többen tartották nagyon fontosnak a sikeres karriernél.

A felmérés szerint az aucklandiak, a férfiak és a 30 évnél fiatalabb körében tartották a legtöbben fontosnak a gazdagságot és a sikeres karriert.

Hasonló felmérést végeztek az Egyesült Államokban is, és csak egy területen volt tapasztalható lényeges eltérés: míg az amerikaiak 61 százaléka nevezte nagyon fontosnak a munkahelyi sikerességet, addig az új-zélandiaknak mindössze 37 százaléka volt hasonló véleményen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×