eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Játék közben szokhatnak le a dohányzásról

A dohányzásról leszoktató videojátékot fejleszt ki a Ubisoft és a Nintendo elektronikai cég Allen Carr módszerének felhasználásával.

A brit könyvelő megrögzött dohányos volt, csak negyvenéves korában, 1983-ban hagyott fel a füstöléssel, ezt követően viszont könyveivel és klinikáival több mint tízmillió dohányost segített a leszokásban. Allen Carr 2006-ban, 72 éves korában halt meg tüdőrákban.

A Ubisoft és a Nintendo interaktív videojátékában a résztvevők információkat szolgáltatnak dohányzási szokásaikról és kiválasztják azt az életvitel-tanácsadót, aki segít nekik a Carr-módszer alkalmazásában.

"Az emberek teljesen elmerülhetnek a játékban, amelyből kitűnik, hogy valójában milyen szórakoztató felhagyni a dohányzással" - mondta el az újságíróknak Christian Solomon, a Ubisoft alelnöke.

A cég közleménye szerint a játék novemberben kerül a piacra.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×