eur:
389.13
usd:
361.23
bux:
68029.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rekordot ér a 9 és fél órás parola

A kilenc és fél órán át kezet rázó két amerikai, aki ezzel rekordot döntött, igazán megérdemel egy elismerő kézfogást - de nem biztos, hogy akar.

A 31 éves Kevin Whittaker és a 30 esztendős Cory Jens elhatározta, hogy túlszárnyalja a németek korábban beállított 9 órás kézrázási csúcsát, és jól hajráztak: "ráráztak" egy fél órát. Már csak a Guinness Rekordok Könyvének kell hitelesítenie a páratlan páros teljesítményt.

Whittaker elárulta, hogy merő lustaságból hajtottak rá a kézfogáscsúcsra: a leggyengébb rekordok közül pécézték ki. A százméteres futást például, azonnal elvetették.

A kézrázás szabályai különben sem túl szigorúak, nem kell egymás szemébe nézni, és még udvariasságokat sem kell motyogni: egyszerűen fogni kell egymás tenyerét és folyamatosan le-föl rázogatni.

Bár a versenyzők szerint nem is volt olyan jó móka, sőt végül igazán fájdalmas lett, néhány technikai szünetet (mellékhelységben tett látogatást) azért megengedtek maguknak, s esteledvén egy hotel bárjában rázogatták tovább egymás kezét teljes kényelemben és némi alkohol kíséretében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×