eur:
387.17
usd:
356.38
bux:
68727.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Megbüntették, mert egy nappal előbb rakta ki kukáját az utcára

Egy fiatal anyukát arra kötelez egy angol bíróság, hogy közel 90 ezer forintnak megfelelő összeget fizessen ki büntetésként, mert a szállítás előtt egy nappal rakta kis kukáit az utcára.

Az idő pénzt - ezt már biztosan megtanulta Zoe Watmough, aki azt a "bűnt" követte el az angliai Boltonban, hogy kukáit a megengedett előtt egy nappal rakta ki az utcára.

A 22 éves nőt akkor jelentették fel a helyi hatóságok, amikor látták, hogy többször is egy nappal korábban, minden hét szerdáján teszi ki két szemétgyűjtőjét: egy zöldet és egy szürkét.

A hatóságok azzal magyarázzák a szigorságot, hogy az utcán hagyott szemetesek a környéken garázdálkodó gyújtogatók kedvenc célpontjai, a tűzoltók pedig rengeteg pénzt és energiát fordítanak eloltásukra.

Vannak olyanok, akik különböző bűncselekményeket követnek el, de nem kapnak semmilyen büntetést. Én csak kint hagytam a kukámat, és 265 fontra büntettek" - mondta a megdöbbent lány, aki szerint a környékén nem ő az egyedüli, akik a kelleténél hamarabb teszik ki szemetest az utcára.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

Az Egyesült Államok képviselőháza csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezné Joe Biden amerikai elnököt, hogy zavartalanul szállítsa a fegyvereket Izraelnek. A főleg republikánusok és néhány demokrata által átvitt tervezet szembemegy Biden döntésével, miszerint elhalasztott egyes Jeruzsálembe tartó légibomba-szállítmányokat. Eközben a Fehér Ház egymilliárd dolláros izraeli katonai csomagról döntött nemrég, a két állam közötti szövetséget aláhúzandó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×