eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Itt a szülők rémálma: a Hello Kitty mobiltelefon

Várhatóan júliusban dobja piacra a japán Hello Kitty márka tulajdonosa azt a mobiltelefont, ami a világ legnépszerűbb figuráját fogja ábrázolni. A célközönség a kisgyerekek, de szakértők hevesen ellenzik, hogy 10 éven alattiak rendszeresen mobilozzanak.

Több egészségügyi szakértők is úgy véli, hogy a 9 és 14 év közötti korosztálynak csak rövid hívásokat lenne szabad lebonyolítania mobilján, a 8 éven aluliaknak pedig egyáltalán nem kéne használniuk a készüléket. A Hello Kitty rajzfilmfiguráját kitaláló japán cég fittyet hány a szakértői véleményekre, mert újabb termékével, a Hello Kittys mobiltelefonokkal az 5 éves és annál fiatalabb korosztályt veszik célba.

Az új telefonok rózsaszínűek lesznek, így azokért nyilván a kislányok fogják nyaggatni a szüleiket, akik ha beadják a derekukat, 310 fontot, vagyis közel 100 ezer forintot kell kifizetniük a készülékért.

Két évvel ezelőtt az amerikai Disney cég már be akart vezetni egy mackó alakú mobiltelefont, amibe csak 4 számot lehetett beprogramozni és felhívni - ez az ötlet azonban akkor megbukott.

A Hello Kitty termékek nagy-britanniai forgalmazója bejelentette, hogy a szigetországban a telefonokat nem fogják reklámozni a kisgyerekek körében, mivel az új termékkel inkább az idősebb gyerekeket és a 20-as, 30-as éveikben járó nőket célozzák meg.

A Hello Kitty a japán Sanrio cég legnépszerűbb mesefigurája, ami több mint 2500 terméket díszit. Csak az Egyesült Államokban 4 ezer Hello Kitty üzlet működik, ahol a rajongók a fekete macskafejjel ábrázolt tűzoltó készüléktől kezdve a kenyérpirítón át számtalan tárgyat, ruhadarabot és kiegészítőt vásárolhatnak meg - nem kevés pénzért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×