eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meleg pingvinek, homoszexuális medvék

A kaliforniai meleg párok az egész világ szeme láttára ültek örömünnepet, miután lehetővé vált számukra a házasságkötés. Eközben a melegfrigyeket ellenzők a házasság és a család szentségét hangsúlyozták, és a homoszexuális kapcsolatok természetellenességére hívták fel a figyelmet. De vajon tényleg természetellenesek-e a melegkapcsolatok?

Kutatók beszámolói szerint az azonos neműek kapcsolata több száz fajnál fordul elő a természetben.

Roy és Silo két hímnemű pingvin a New York-i Central Park Állatkertben. Nagyjából hat éve alkotnak egy párt, azóta, hogy mindketten részt vettek egy megtermékenyített tojás kiköltésében és a csibe nevelésében. A tojást egy gondozó tette a ketrecükbe.

Egy oslói zoológus, Petter Böckman szerint nagyjából 1500-ra tehető azon fajok száma, amelyek tagjai akár azonos nemű egyedekkel is létesítenek szexuális kapcsolatot. Medvék, gorillák, flamingók, lazacok vagy baglyok vonzódnak saját nemükhöz.

Ha pedig az állatok világában is jelen van a homoszexualitás, akkor kijelenthető, hogy ez a párkapcsolati fajta is természetes. De vajon a természetben hogyan maradhat fenn egy olyan szexuális viselkedési forma, amely nem a reprodukciót szolgálja?

A tudósok válasza erre a következő: a heteroszexuális aktusok jó része sem a reprodukciót szolgálja, a természetben is van, hogy egy párnak nem sikerül utódot nemzenie - jelentette ki a Georgetowni Egyetem biológusa, Janet Mann, aki delfineket tanulmányoz.

Vannak, akik azt vetik fel, hogy a homoszexuális egyedek is képesek hozzájárulni közösségük fejlődéséhez, még ha nem is saját örökítő anyagukkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×