eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem lehet leszoktatni a fiatalokat a szexről

Nem működik a "semmi szexet-program"; nem sikerült leszoktatni a fiatalokat a veszélyes szexuális szokásokról, és csökkenteni a nem kívánt terhességek számát.

Az Oxfordi Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy nem lehet a fiatalokat leszoktatni a szexről, miután elemezték a 15 ezer, 10 és 21 év közötti fiatal szexuális szokásait összegző amerikai tanulmányokat.

Megállapították, hogy az önmegtartóztatást szorgalmazó kampány sem negatív, sem pedig pozitív hatással nem volt a szexuális után terjedő betegségek terjedésére, és nem változott azok aránya sem, akik nem védekeznek szeretkezés közben - összegezték a brit orvosi szaklapban megjelent tanulmányukban.
Az Egyesült Államokban négy éve indították el az önmegtartóztatást szorgalmazó Silver Ring Thing (SRT) programot; a csatlakozó fiatalok egy ezüstgyűrűt kapnak, amely azt a fogadalmat szimbolizálja, hogy a házasságkötés előtt nem létesítenek szexuális kapcsolatot.

A programot George Bush elnök is támogatja; a kormányzat által az AIDS-elleni harcra adott pénz harmadát kapja az SRT.

A program azonban hatástalan: ugyanabban a korban veszítik el a szüzességüket a fiatalok, mint korábban, és nincs változás a szexuális partnerek számában sem. Ugyanannyian nem védekeznek, mint eddig, és nem csökkent a szexuális utón terjedő nemi betegségben szenvedők száma, illetve a nem kívánt terhesség aránya sem.

Sőt, az egyik felmérésből az is kiderült: az önmegtartóztatási programhoz csatlakozók körében jelentősen nagyobb a nemi betegek száma. Ezt azonban más vizsgálat nem támasztja alá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×