Infostart.hu
eur:
383.81
usd:
327.15
bux:
109794.08
2025. december 12. péntek Gabriella

"A rasszizmus állandósult jelenség társadalmunkban"

Bezárták Lima egyik népszerű éttermét, mert a hatóságokhoz több panasz is érkezett arról, hogy nem engedik be a sötétebb bőrű vendégeket. Ez az első eset, hogy Peruban rasszizmus miatt zártak be egy éttermet.

A Lima egyik elit negyedében található éttermet egyelőre hatvan napra zárták be, és a tulajdonost 12,6 millió forintnak megfelelő pénzbírságra ítélték.

Emberjogi aktivisták remélik, hogy a precedens értékű döntés segít majd a mély faji és gazdasági szakadék felszámolásában, Peruban.

"A büntetés szimbolikus jelentőségű. A rasszizmus társadalmunk állandósult jelensége" - nyilatkozta egyikük.

A perui kormány döntése 2004-től teszi lehetővé, hogy rasszista diszkrimináció büntetését.

Címlapról ajánljuk

Ukrajnai béketárgyalás: Donald Trumpnak elege van a „csak a találkozó kedvéért megtartott” találkozókból

Az Egyesült Államok akkor vesz részt szombaton az európai vezetők és Ukrajna által kezdeményezett tárgyalásokon, amennyiben az esélyt hordoz arra, hogy a konfliktus megoldása felé lépjenek – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.
VIDEÓ
A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A magyar húsipar működését tartósan az ingadozó alapanyagárak, a gyártás magas energiaigénye és a munkaerőhiány határozza meg, miközben a piaci és szabályozói környezet is gyorsan változik. Ilyen feltételek között a Tamási Hús Kft. olyan növekedési modellt alakított ki, amely a császárszalonnára épülő specializációra támaszkodik, a stabilitást pedig a modernizáció, az energiahatékonysági beruházások és a tudatos finanszírozási háttér együttesen biztosítja a hazai és nemzetközi piacokon. Hogy a vállalat miként tudott a kihívások ellenére is folyamatosan fejlődni, milyen szerepe van ebben a Gyármentő Programnak, és hogyan működik az a technológiai és finanszírozási modell, amely hosszú távon is fenntarthatóvá teszi a növekedést, arról Ments Gábort, a Tamási Hús Kft. ügyvezetőjét és Boros Zoltánt, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának nagyvállalati agrár- és élelmiszeripari ügyfelekért felelős igazgatóját kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×