eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Könnyen fogyhat munka közben!

Függőleges munkaállomást fejlesztettek ki egészségügyi szakemberek, amely lehetővé teszi, hogy az állandó ücsörgés helyett a dolgozók egy taposómalmon lépkedjenek munka közben, így csökkentve a testsúlyukat.

A szerkezetet napi 2-3 órás használatra tervezték, és számítógépet, billentyűzetet és egy taposómalmot tartalmaz.

A fémvázat H alakban alakították ki, és négy gumikeréken áll, így könnyen odébb gurítható. A monitor, valamint a billentyűzet és az egér egy-egy rugalmas karon nyugszik, vékony léceken pedig személyes tárgyakat lehet elhelyezni, például vázát, bögrét vagy ceruzatartót.

A rugalmas szerkezet lehetővé teszi, hogy a dolgozó sétáljon vagy álljon munka közben, illetve ha a taposómalmot székkel helyettesítik, le is ülhet. A taposómalom sebességét a használója állíthatja be.

Látványos eredmények

A New Yorki Mayo Klinikán kifejlesztett szerkezet tesztelésében 15 túlsúlyos önkéntes vett részt, és a taposómalom egy órás használatával átlagosan 191 kalóriát égetek el. Az ülés egy óra alatt csak 72 órát igényelt.

A 14 férfi és 1 nő a munkaállomás használatával óránként több mint 1,5 kilométert "sétált".

A szakemberek szerint, aki napi 2-3 órát használja a berendezést, és nem változtat az étkezési szokásain, egy év alatt 20-30 kilogrammot adhat le.

Az eredményeket a British Journal of Sports Medicine című szaklapban tették közzé.

A szerkezet átszámítva mintegy 360 ezer forintba kerül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×