eur:
400.13
usd:
369.01
bux:
74649.58
2024. október 18. péntek Lukács
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Forensic science, murder weapon and criminal investigation concept theme with kitchen knife covered in blood next to numbered marker in a dark bloody crime scene lit by cop car lights
Nyitókép: Getty Images

Hetek óta holtan hevert egy szegedi garázsban

Szeptember végén gyilkolhatták meg azt az idős szegedi férfit, akinek holttestét kedden találták meg, az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken.

Szanka Ferenc tájékoztatása szerint a feltételezett elkövető szeptember végén - korábbi otthona közelében – találkozott a későbbi sértettel az idős férfi újszegedi garázsában. Egy korábbi sérelem miatt összevesztek, és a vitát a gyanúsított úgy zárta le, hogy egy kést felkapva nyakon szúrta az idős férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított felmosta a garázst, magához vette a kést, a sértett telefonját, valamint a bankkártyáját, majd a garázsajtót kívülről bezárva távozott a helyszínről. A holttestet a rendőrök találták meg kedden.

A gyanúsított ellen emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárás. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt – közölte a főügyészhelyettes.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József az ukrán elnök győzelmi tervéről: egyszerre diktátum az oroszoknak és a Nyugatnak

Volodimir Zelenszkij több kérést, elvárást is megfogalmazott parlamenti beszédében a Nyugat felé, miközben arról nem tett említést, hogy az ukrán vezetés milyen kompromisszumokra lenne hajlandó – mondta az InfoRádióban a biztonságpolitikai szakértő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A pénzügyi válság óta nem volt ilyen jó évük a bankoknak, de a befektetők joggal nem ájulnak el tőlük

A pénzügyi válság óta nem volt ilyen jó évük a bankoknak, de a befektetők joggal nem ájulnak el tőlük

A 2007-2009-es globális pénzügyi válság óta nem látott két jó éven vannak túl a világ bankjai, tavaly a bankszektor minden más iparágnál nagyobb profitot ért el – állapítja meg friss elemzésében a McKinsey. A 11,7%-os tőkearányos megtérüléstől mégsem ájult el a piac, és minden más ágazatnál rosszabb értékeltséget ad a szektornak. Joggal teszi ezt, a magas kamatkörnyezet kifulladása után ugyanis ismét tulajdonosi értéket fog rombolni a szektor, vagyis megtérülése elmaradhat a tőkeköltségtől. Hogy mégis miként tud kitörni egy bank ebből a csapdából, természetesen arra is van néhány jó ötlete a globális tanácsadócégnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×